Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

2011-trenden: Grønt design

I uge 6 var Tina Holm fra laboratorium for Arkitektur og Design på Spielwarenmesse, International Toy Fair, i Nürnberg.

“Toy go green”
Legetøjsmessen er verdens største og har 2600 udstillere og 76.000 besøgende. 9 virksomheder fra Region Syddanmark udstillede på messen.
“Toy go green” var overskriften for messens trendzone, og her blev det slået fast, at bæredygtighed ikke er en forbipasserende trend, men en forudsætning for produktudvikling i fremtiden.

Der blev vist eksempler på, hvordan man kan arbejde med bæredygtighed inden for følgende fire kategorier: Produkt, emballage, fremstilling og brug.
Et rigtig interessant bud på, hvordan man kan arbejde med bæredygtigt legetøj er HaPa´s kombination af bambus og plastic. http://www.hape-international.com/start/index

Mere innovation?
Personligt kunne jeg godt efterlyse mere innovation i forhold til bæredygtighed inden for branchen. Innovation, som viser nye vej for fremtidens samfund, og derved bliver mere end marketing. I Mine øjne prægede den traditionelle tænkning udstillingen. Mange af eksemplerne var emballage i brunt bølgepap, legetøj i træ, stof i økologisk bomuld. Kan vi virkelig ikke gøre det bedre?

Dem, der tør gå forrest i denne udvikling, ser ud til at kunne vinde forbrugerne - og dermed markedet, men det kræver mod og en bevidst strategi!

Fællestur og behov for viden om bæredygtighed?
Næste års messe ligger 1.-6. februar 2012. Se mere på http://www.toyfair.de/home/?L=1

Hvis du kunne være interesseret i at deltage i en fællestur til næste års messe eller diskutere med andre partnere, hvordan de markedsfører sig, kan du skrive til Tina holm, tina.holm.sorensen@aarch.dk. Det samme kan du gøre, hvis du har indlæg om eller behov for viden om bæredygtighed - eller hvis du har ideer til et udviklingsprojekt med et bæredygtigt fokus.