Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Veloverstået partnerseminar om flow i børn og produkter

Leg og Læring - Kids n’ Tweens Lifestyle tredje seminar om børn og unge foregik mandag den 31. januar i Svendborg. Her blev 40 partnere klogere på, hvad flow er, hvordan børn og unge kommer i flow, når de leger og lærer, og hvordan man kan bruge viden om flow i sin produktudvikling.

Der blev skrevet flittigt på notearkene på Hotel Christiansminde i Svendborg. Blandt oplægsholderne var Hans Henrik Knoop, lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet. Han fortalte om flow til et opmærksomt publikum, og der var da også brugbar viden at hente.

”Hans Henrik Knoop gav mig en masse viden om noget, jeg ikke vidste så meget om i forvejen, og som jeg kan gå hjem og bruge, når vi laver arrangementer til børn på Koldinghus. Jeg har nu en bedre forståelse af, hvorfor nogle lege fungere godt og andre knap så godt”, udtaler Dorthe Lindstrøm fra Koldinghus.

Positive tilbagemeldinger og ønske om mere videndeling
Dagen var kombineret med oplæg, diskussion, workshop og interviews med virksomheder. Tilbagemeldingerne har været positive.

”Et veltilrettelagt arrangement, der var godt sat sammen som altid og med en stor erhvervsspredning. Det gav tværfaglig inspiration og ny viden, som man kan gå hjem og bruge produktudviklingsmæssigt”, udtaler Folmer Troelsen fra Bredsten Trampolincenter.

Foruden de positive tilbagemeldinger har der været et gennemgående ønske om mere videndeling mellem virksomhederne. Som Folmer udtaler:
”Jeg savner indlæg - 3 minutter til hver virksomhed, hvor man præsenterer, hvem man er, hvad man arbejder med, og hvorfor man stiller op her. Større viden om hinanden giver bedre mulighed for at bruge hinanden”.

Lytter til gode forslag
Arrangørerne lytter til Folmer og flere andre deltageres ønske om mere plads til networking.

”Det er tydeligt, vi har skabt et netværk og en videnplatform om børn og unge, som vores partnere får noget ud af. Vi lytter til al den feed back, vi kan få, så vi kan gøre det endnu bedre næste gang.

Det overordnede mål med partnerseminarerne i Kids n' Tweens projektet er at få og dele viden. Vi skal blive bedre til det med at dele. Vores partnere ligger allerede inde med en masse viden om børn og unge. Bliver vi bedre til at få den viden frem, kan der for alvor komme flow i vores partnerseminarer”, fortæller Anne-Mette Kjeldsen, projektleder for Kids n’ Tweens.

Efter formiddagens oplæg om Flow fortalte Jens Martin og Jørn Martin Steenhold fra Vidensbutikken aps om børns leg og læring, og introducerede bl.a. Legehjulet og Videnshjulet, der efterfølgende blev brugt i eftermiddagens workshop.

Få mere information om flow og seminarets andre oplæg samt se den grafiske opsamling på: http://www.kidsntweens.dk/idp149idd11.asp  

Se fotos på: https://picasaweb.google.com/110167281113927241200/FlowIBRnOgProdukter#