Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Laboratorielederne fra Krop & Bevægelse på jagt efter ny viden

Fra den 11.-14. januar deltog lederne af laboratorium for Krop og Bevægelse; Michael Bjørn og Lars Elbæk i en tur til BETT arrangeret af UCL.

BETT er verdens største messe for IKT, e-læring og digitale hjælpemidler til uddannelsessektoren. Messen blev afholdt for 27. gang. Samlet til seminarer og messens 700 udstillede stande forventedes 30.000 britiske og 7.000 internationale besøgende.

Laboratoriet for Krop & Bevægelse var især på udkig efter ting, som kunne bidrage til at styrke udviklingsaktiviteterne i det igangværende udviklingsprojekt ”MeeWeeRoom” i den sønderjyske børneinstitution og et i kommende projekt om ”Kvalitetsløft af idrætsundervisning ved brug af digitale hjælpemidler.”

Vi så blandt andet mange interaktive whiteboards og projektorer, der kan understøtte udviklingsaktiviteten MeeWeeRoom. Udviklingen af disse løsninger går mod i højere grad at kunne anvende en pen eller blot en finger til at styre computeren/interfacet på projektionsfladen med. Vi så også flere løsninger, hvor en ekstra lille boks kan gøre traditionelle projektorer interaktive. En løsning, vi nu forsøger at anvende i MeeWeeRoom. Det næste bliver at udvikles et interface, som er meget intuitiv for børnene at bruge og med de funktioner, som vi ønsker.

Vi fandt også 2Simple Software. Det er applikationer, hvor børn kan tegne og male på et interaktivt whiteboard. Det virker meget interessant til MeeWeeRoom. Blandt andet applikationerne ’2Paint A Picture’, ’Simple City’, ’2Create A Story’ og ’2Do It Yourself’.

Vi brugte ligeledes meget tid på at søge efter gode løsninger, som kan understøtte et kommende udviklingsprojekt om ”Kvalitetsløft af idrætsundervisning ved brug af digitale hjælpemidler”. Det lykkedes os ikke umiddelbart at finde et produkt, som kan understøtte de forventninger, vi har til projektet, så der ligger klart et udviklingspotentiale. Enten med henblik på at finde en løsning eller med at udvikle en løsning i samarbejde med forskellige virksomheder. Vi talte dog med Dashboard, et firma der laver en platform, som samler flere applikationer. Det kan muligvis være inspiration til, hvordan vi kan arbejde med den digitale del af ”kvalitetsløft af idrætsundervisning gennem brug af digitale hjælpemidler”.

Foruden udstillingsaktiviteterne deltog vi også på en studietur til BBC, hvor vi fik vist, at der på BBC’s hjemmeside ligger en guldgruppe af materiale, der kan bruges i forbindelse med undervisnings- og læringsaktiviteter. Se eksempelvis www.bbc.co.uk/bitesize, www.bbc.co.uk/schools/teachers, www.bbc.co.uk/learningzone/clips og www.bbc.co.uk/schools/newsletter  

Se video fra BETT her: http://www.youtube.com/watch?v=PuonLr0IvIA