Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

To dage med leg og inspiration i Tyskland

Knap 30 deltagere fra regionens attraktioner er nu retur i Danmark efter to inspirerende dage i Nordtyskland, hvor leg, formidling og kommunikation til børn stod på dagsprogrammet.

Turen var arrangeret af Leg og Læring – Kids n´ Tweens Lifestyle, hvor deltagerne under besøget på Klimahaus Bremerhaven blev introduceret til moderne formidling og i Museum for Kunst und Gewerbe i Hamborg bød børneafdelingen ”Hubertus Wald Kinderreich” på innovation og designprocesser.

Det faglige højdepunkt på turen var besøget på Deutsches Auswanderhaus, Bremerhafen, som tidligere er kåret som ”European Museum of the Year 2007”. Her fik deltagerne lejlighed til selv at spille rollen som indvandrer og at følge en indvandrer gennem hele processen for til sidst at finde ud af om vedkommende kunne få indrejse i USA.

”Deutsches Auswanderhaus var gennemført og en total oplevelse på en meget inspirerende tur”, sagde vicedirektør Bjarne Klausen, Odense Zoo på vej hjem i bussen, men også øvrige deltagere gav spontant udtryk for stor tilfredshed.

”Turen har været en fantastisk visuel oplevelse, hvor vi ikke kun har fået viden via foredrag. Mere af den slags”, efterlyste Iben Hove Sørensen, formidler på Fjord & Bælt.

”Det har været spændende at se, hvilke forskellige effekter og initiativer, som kan bruges af andre til at nå de besøgende. Jeg har også lært en masse nye mennesker at kende og har fået et større netværk, som kan sikre mere samarbejde på tværs”, sagde museumsinspektør Majken Nørup, Middelfart Museum.

Og for Kristine Karlshøj, leder af Nicolai for Børn, gav turen kontant udbytte til de hjemlige opgaver:

”Det har været inspirerende og intenst. Vi er blevet udfordret og har undervejs på turen taget kritisk stilling til et projekt, som vi er i gang med at udvikle”.

Netop formidling og kommunikation til børn er i fokus i de udviklingsforløb, der i øjeblikket finder sted i Leg og Læring. De to konkrete forløb er ”Konger og Dronninger på Koldinghus og i den syddanske region” samt ”Mobile rollelege i Fredericia”.