Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Vi skal give børn de bedste rammer for at udvikle sig

Mandag den 25. oktober afholdte laboratorium for Krop og Bevægelse et udviklingsseminar med henblik på at udvikle rammerne for børns udvikling og læring i børnehaver og institutioner.

Målet med arrangementet var at nydefinere, hvordan man bedst kan indrette moderne institutionsrum, så de stimulerer børnenes udvikling mest muligt gennem blandt andet historiefortælling og motorisk træning, understøttet af de nye medier.

Firmaerne Madsen & Hjernø og TRESS er sammen med Den Sønderjyske Idrætsinstitution, Hoptrup, og under ledelse af laboratoriet for Krop og Bevægelse i gang med at udvikle en ny type sanserum, hvor man blandt andet ved anvendelse af nye medier kan formidle historiefortælling for børn på en helt ny og interaktiv måde, så børnene i forbindelse med historiefortællingerne bliver stimuleret motorisk gennem fysisk aktivitet. Målet er på lang sigt, at fremtidens børn både får glæde af alle de fantastiske historier, som vi er omgivet af, og at de samtidig får en stærk motorik og derved en styrket identitet.

Udviklingsseminaret efterfølges af et udviklingsarbejde, hvor de involverede parter i fællesskab skal nydesigne fremtidens aktive og innovative sanserum. Udviklingsprojektet skal føre til ny viden og nye produkter, så mange af Danmarks fremtidige børnehaver indrettes bedst muligt med henblik på at styrke børnene til at modstå fremtidens udfordringer.