Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Gode resultater fra konferencen på Hotel Legoland

Toneangivende virksomheder fra ind- og udland inden for produkt- og oplevelsesudvikling til børn herunder LEGO, IKEA, KOMPAN og IDEO, var på talerstolen den 30-31. august på Hotel Legoland.
 
Interessen for emnet var stor, og over 100 repræsentanter fra mere end 50 virksomheder fra bl.a. syddanske museer, campingpladser, attraktioner, uddannelsesinstitutioner, reklamebureauer samt arkitekt- og designvirksomheder var samlet til konferencen med fokus på at skabe stærke produkter og oplevelser til børn.
 
Med konferencens foredrags- og oplægsholdere fik deltagerne blandt andet lejlighed til at høre om, hvordan den kreative produktudvikling foregår hos Lego, Kompan, IKEA og IDEO. Viden, der forhåbentligt kan omsættes til vækst i de enkelte deltagende virksomheder. Derudover fik deltagerne også selv praktisk erfaring i selve udviklingsprocessen og flere værktøjer med hjem, bl.a. IDEO´S 40 metodekort til brug i udviklingsprocessen samt KOMFOs guide til at fungere og markedsføre sig på Facebook.
 
Årsagen til det store fremmøde kan bl.a. tilskrives det faktum, at syddanske virksomheder, der arbejder med produkter, turisme og oplevelser til børn, har brug for at samarbejde mest muligt for ikke at sakke bagud i forhold til vore internationale konkurrenter, og vidensdeling og produktudvikling er nøglen til succes. Alle har brug for al den inspiration og viden, de kan komme i nærheden af for at vokse og blive endnu bedre.
 
Vi har fået en del positive tilkendegivelser:
 
Abcleg, Anja Harms: Fingeren på pulsen, det var hvad jeg fik da jeg deltog på konferencen "Fra trend til produkt"? Hvordan spotter man en trend var den store diskussion, men lige så meget hvordan skaber egentlig en trend som frontløber. Jeg gik hjem med en masse gode input specielt vejledningen til, hvordan man benytter Facebook som et socialt medie. De næste par dage blev i Facebook's tegn og nu har Abcleg en sej side med landingpage.
 
Den Gamle Skole, Laura Ricks: Tak for sidst. Det var en virkelig god oplevelse, og jeg har fået nogle gode nye kontakter – og er ved at ændre vores Facebook side!
 
Odense Zoo, Anne Høyby: Det var meget fascinerende at få et indblik i innovations-arbejdsgangene hos Kompan og Lego. De arbejder virkelig professionelt, og der er meget at lære for os andre. Her gik jeg og troede, at vi havde helt styr på den slags – men man kan hurtigt blive klogere. Oplæg om Facebook var rigtigt brugervenligt og satte mange tanker i gang. Tanker som allerede har sat sit aftryk på den kommunikation, vi i dag bringer via Facebook. Dagene bidrog også til netværk på tværs af virksomheder og muligt samarbejde med nye partnere.

Mikro Værkstedet, Henrik Lindholm: Det var yderst interessant at se, hvordan idéudvikling og innovation kunne blomstre med de rigtige værktøjer og med det rette fokus. Jeg fik noget med hjem metodemæssigt.
I forhold til netværksdelen var det godt at møde nogle fra andre brancher – men med fokus på de 3 områder, som laboratorierne repræsenterer – særdeles givtigt!
 
Download filerfilm og fotos fra konferencen.