Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Unge er medudviklere af fremtidens byer

13.-14. marts husede Spinderihallerne, Vejle, CityLAB 2014 - en stor konferencen om unge, samarbejde og innovation, hvor Orange Innovation eksperimenterede med prototyping og inddragelse af unge i byudvikling.

14 udviklingsparate kommunalpolitikere og embedsfolk fik med god hjælp fra Orange Innovation mulighed for at finde de bedste løsninger på byernes fremtidige udfordringer i samarbejde med de unge medborgere. CityLAB er et tværkommunalt partnerskabsprojekt, som er inspireret af laboratorietankegangen, hvor nye idéer testes og prøves af, inden de bliver realiseret. Prototyping og laboratoriearbejde er særligt vigtigt, når det handler om at få de unge til at engagere sig i udviklingsprojekter.

"Samtale er vigtig, men det er i høj grad når man tester idéer og afprøver dem, at man reelt tager et skridt videre. På CityLAB skulle byprojekterne visualiseres i miniatureform, så der skabes en fælles forståelse af, hvad målet med projekterne egentlig er,” forklarer Lise Juul Madsen fra konsulent- og analysevirksomheden 12byer, der fungerer som sekretariat for CityLAB.

Spinderihallerne dannede rammen om arrangementet og det er ikke helt tilfældigt. ”De tidligere industribygninger rummer et unikt udviklings- og innovationsmiljø, der passer perfekt CityLABs formål. Rammerne er rå og inviterer til, at de forskellige sessio¬ner og eksperimenter på CityLAB kan udfolde sig bedst muligt, blandt andet i hallernes prototypeværksted,” siger Lise Juul Madsen.

I Spinderihallerne er ambitionen i fremtiden at huse flere lignende arrangementer. Er du interesseret i at høre mere, kan du kontakte lableder, Ana Cabral, ancde@vejle.dk, Digital Fabrikation, Spinderihallerne.

Du kan læse mere om konferencen i Spinderihallerne her.