Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Første FabLab iværksætter - lærer fra sig gennem leg

Form dit eget joypad af modellervoks eller styr din computer med en balje vand. At deltage i en FabLab@School-workshop kan lyde som skør og skøn leg, men legen har også reel læringsværdi.

Jesper Hildebrandt Andersen er designingeniør og nystartet iværksætter med virksomheden JADE. Han faciliterer workshops for FabLab@SchoolDK, hvor elever og pædagogisk personale blandt andet arbejder med MaKey MaKeys, som er et lille opfinder-kit, der kan forvandle hverdagsobjekter som et æble eller en blyant til touchpads, der kan styre computerspil eller andre interaktive programmer.

”I workshoppen handler det om, at eleverne eksperimenterer med at anvende hverdagsting på en alternativ måde. De skal ikke nødvendigvis opfinde noget nyt, men det skal vække en lyst i dem til at gå på opdagelse i deres omgivelser. De lærer at stille sig kritisk over for den måde vi bruger teknologi på og i stedet gå nye veje,” fortæller Jesper Hildebrandt.

Han har netop holdt sin første workshop på Kirkebakkeskolen i Vejle, hvor eleverne blandt andet byggede en guitar ud af en lineal og styrede computerspil ved hjælp af en balje vand og den legende tilgang til undervisningen, blev godt modtaget af både lærere og elever.

”Det er en fantastisk mulighed for at få lov til at vise, hvad IT er og kan. Det ikke behøver være så statisk eller tørt. Man kan også bruge kroppen og omgivelserne, eksperimentere og samtidig lære nyt på en sjov måde,” forklarer Jesper Hildebrandt.

FabLab@SchoolDK arbejder løbende på at få nye virksomheder og iværksættere ind samarbejdet som undervisningsrådgivere og partnere. Er du interesseret i at høre mere, kan du kontakte Katrine Holm Kanstrup, kahka@vejle.dk.

Se film fra Jesper Hildebrandts FabLab@school workshop på Kirkebakkeskolen her.
Følg med på www.facebook.com/FabLabSchoolDK