Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Edison – nu med 3D-print

Den årlige entreprenørskabs-konkurrence i folkeskolen – Edison – satte mere end 1000 vejlensiske folkeskoleelever i gang med at udtænke nye løsninger på fremtidens udfordringer.

Denne gang var temaet ”Fremtidens bolig”, og som noget nyt rådgav virksomheder eleverne i digital modellering. Elever fra Kirkebakkeskolen i Vejle fik realiseret nogle af deres ideer i 3D-print og indblik i hvad den teknologi  kan bidrage til i en design- og produktudviklingsproces..

Eleverne fik hjælp af Kolja Pedersen fra Raybender og Thomas Mau fra arkitektfirmaet Mauhaus:
- Vi er positivt overrasket over, hvor langt eleverne var kommet med deres ideer. Vi hjalp dem med at redigere deres tegninger i Google SketchUp og klargøre dem til 3D-print, og eleverne var næsten alle fuldt koncentrerede mens de var hernede. For os er det rart at hjælpe eleverne med at realisere deres ideer. Samtidig er det lærerigt for eleverne at møde den type virksomheder, som er hernede i Spinderihallerne. Så lærer de, at sådan kan erhvervslivet altså også se ud.

Anders Daugaard, lærer på Kirkebakkeskolen:
- Det var rigtig sjovt for eleverne at arbejde med computermodeller og 3D-print. Normalt i Edison-forløbet bygger vi modeller i ler, pap eller træ. Denne gang har vi arbejdet med tegneprogrammet Google SketchUp, og det giver meget mere tempo i elevernes arbejde. I forvejen bruger vi jo computer i undervisningen, og det motiverer eleverne. Både at vi nu kan gøre hele processen digital og at det går meget hurtigere end førhen.
- Desuden er det spændende for eleverne at besøge Spinderihallerne, fordi de her møder folk fra kommercielle virksomheder. Det giver eleverne et indtryk af, hvordan man kan arbejde professionelt med tingene.
En af grupperne fra Kirkebakkeskolen har udviklet en bevægelig knagerække, der krummer sig sammen, når man hænger sin jakke på den. Gruppen blev fulgt af et kamerahold fra DR. Indslaget blev vist i Pengemagasinet onsdag 4. december, du kan se indslaget her.