Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

FabLab@school DK - nyt servicetilbud for folkeskole og virksomheder

Restmidler fra Kids-bevillingen bruges til udvikling af et nyt servicetilbud til skolelærere, elever og virksomheder om rådgivning i digital fabrikation, design tænkning, kollaborativ ideskabelse og innovation med henblik på at løse udfordringer i samfundet.

Servicen forankres i fablabs – åbne værksteder hvor man kan arbejde med digitalt design - for skoler i Aarhus og Silkeborg  og i Spinderihallerne i Vejle. I værkstederne skal elever, forskere, virksomheder og lærere eksperimentere med teknologi, udvikle og afprøve forretningsideer og designe løsninger på udfordringer i samfundet og til forbedring af folkeskoleundervisningen.

Ambitionen er at servicetilbuddet skal nå ud til skoler i hele Skandinavien. FabLab@school DK skal eksperimentere med en ny form for værkstedsbaseret undervisning, styrke samarbejdet mellem folkeskole og virksomheder og inspirere eleverne til iværksætteri og tilbyde rådgivning og efteruddannelse i denne type undervisning:
Den nye folkeskolereform åbner op for værkstedsbaseret undervisning. Her får eleverne mulighed for at lære gennem at konstruere med teknologi, opfinde og bygge, som et alternativ til traditionel boglig undervisning.

Forskningsprojektet FabLab@school DK, ledes af Aarhus Universitet, og skal komme med input til, hvordan teknologi, design og læring kan gå hånd-i-hånd i en helt ny værkstedsbaseret undervisningsform. Skoler i Vejle, Silkeborg og Aarhus er med. Aktiviteterne på skolerne ledes og koordineres af Spinderihallerne.

Katrine Holm Kanstrup, projektleder Kids’n Tweens:
- Vi leder allerede nu efter virksomheder, der har lyst til at samarbejde med os og skolerne fra januar og resten af skoleåret. F.eks. leder en 9.klasse på Kirkebakkeskolen i Vejle efter en virksomhed, der kan give dem en udfordring de kan arbejde med i januar måned og frem. Som virksomhed har man to muligheder for at deltage i aktiviteterne i FabLab@school projektet: Arbejder man med produkter og services til børn eller til skoler, kan man få hjælp til produktudvikling, bl.a. gennem brugerinddragelse. Desuden kan virksomhederne kontakte os, hvis de har en udfordring, som de kunne tænke sig at få sparring til fra børn.
Læs mere om FabLab@school: http://spinderihallerne.dk/event/fablab-school/

Følg også projektet på Facebook: https://www.facebook.com/#!/FabLabSchoolDK