Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Magtens Spor – nu som bog

Et af koncepterne udviklet i regi af Kids n' Tweens er Magtens Spor, kulturarvsformidling for børn under temaet ”Konger og dronninger i den syddanske region”, fokuseret om Kongernes Jelling, Koldinghus og Nyborg Slot.

Kulturregion Trekantområdet har bevilget midler til udgivelsen af en bog om Magtens Spor. Bogen udkommer 3. oktober. Tilsammen fortæller bogen Danmarkshistorien på en ny måde med udgangspunkt i de tre museers hovedfortællinger.

Historien tager udgangspunkt i virkelige hændelser og kan bruges til skolebrug. Et efterskrift og en genstandsoversigt ved Janus Møller Jensen og Alex Uth, der giver en mere dybdeborende forklaring især til genstande, men også elementer i historien, skal både give ekstra viden, lyst til mere og opfordre til et museumsbesøg, hvor enten genstandene eller den autentiske scene for historien kan opleves. Som sådan er det både til ren lyst og til seriøs fordybelse – og jo da helst på en gang. Samtidig arbejdes der fremadrettet med planer om at skabe en digital platform for fortællingen og denne måde at formidle historie på.   

Bogen vil blive lanceret ved et særevent i Kongernes Jelling. Det følges op af særarrangementer bl.a. på Nyborg Slot i forbindelse med efterårsferien i uge 42.