Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Fingeren på design-pulsen

Projektleder Aviaja Borup har været i New York for at præsentere Kids-projektet LiTiRum på konferencen Interaction Design And Children - og for at følge med i, hvad der rør sig i den forreste frontlinje inden for teknologi og design for – og med – børn.

-  Vi fortalte om den metode vi har anvendt i LiTiRum, og vi fik mange positive reaktioner på vores præsentation. Metoden kalder vi ”ecological enquiry”, og tilhørerne fremhævede bl.a., at det er en af de få metoder, der faktisk for alvor involverer børn. Med ”ecological enquiry” arbejder vi i krydsfeltet mellem teknologi, social praksis og fysiske rum, med mulighed for at påvirke og forme alle tre dele undervejs i processen. Det hele naturligvis med børn som medskabere.

- De positive reaktioner kom bl.a., fordi vi faktisk har været ude på skolerne og arbejde med børnene. Det sker sjældent i f.eks. USA, fordi der er stramme regler for hvad man må på skolerne.
LiTiRum blev i New York præsenteret af Rachel Smith, ph.d. studerende på Aarhus Universitet.  Konferencen Interaction Design And Children kommer for øvrigt til Danmark i 2014. Konferencen er et must, hvis man er interesseret i den nyeste udvikling inden for samspillet mellem børn og teknologi.

Læs Aviajas indtryk fra konferencen her.