Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Boxen har fået nyt navn

Boxen hed den oprindelig. Nu er den omdøbt til Galaksen. Kids n’ Tweens’ megamøbel på Engum Skole blev fredag 11. januar både omdøbt og åbnet officielt.

Boxen er en installation til videokonferencer, placeret som et rum i rummet på Engum Skoles bibliotek. Installationen danner rammen om videomøder mellem elever og virksomheder og integrerer på den måde skole/virksomheds-samarbejdet i undervisningen. Indenfor er der plads til ca. 20 elever, der kan sidde på en amfitrappe, forskudt fra hinanden, så alle kan se skærmen og blive set af kameraet, som optager videomødet og transmitterer til mødets modpart.
Fredag 11. januar kunne skoleleder Peter Boutrup både indvie Boxen officielt og samtidig offentliggøre dens nye navn: Galaksen. Navnet er fundet gennem en konkurrence udskrevet blandt eleverne på Engum Skole, og de glade vindere fik biografbilletter for deres indsats.

Galaksen er nu i brug i undervisningen. F.eks. har skolens 3. klasse og deres natur/teknik lærer samarbejdet med Vejle-virksomheden Jansson, der udvikler og sælger alarmsystemer til hele verden. Eleverne har bl.a. fået til opgave at udtænke nye former for alarmsystemer.

Se billeder fra åbningen af Galaksen her: