Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

iMo Learn testes på Sjølund Hejls Skole

En sjetteklasse på Sjølund Hejls Skole syd for Kolding tester lige nu det første klassesæt af det interaktive skolemøbel iMo Learn.
iMo Learn er udviklet i regi af Kids n' Tweens i et samarbejde mellem virksomheden SIS Functional Furniture, Syddansk Universitet, og Kolding Kommune samt Alexandra Instituttet. iMo Learn består af et klassesæt på 24 sidde-klodser i blødt plastmateriale, plus computer og iPads.

iMo Learn støtter op om kombinationen af fysisk aktivitet og læring på flere måder. Eleverne kan bruge møblerne som træningsredskaber, når der er brug for et afbræk med fysisk aktivitet i den traditionelle, stillesiddende undervisning. Undersøgelser viser nemlig, at perioder med kortvarig fysisk aktivitet fremmer elevernes læring.
Desuden kan iMo Learn anvendes til ”kropsligt forankret læring”, det at man lærer bedre, når læring og fysisk aktivitet kobles direkte sammen. Hver klods har indbygget interaktiv teknologi, der gør at eleven kan interagere med computeren og løse forskellige opgaver.
Ved at eleverne bevæger sidde-klodserne fungerer de som alternativ til mus og tastatur, og her kan eleverne bl.a. bruge iMo Learn i danskundervisningen til at træne tegnsætning – mens de lærer med kroppen.

Fra testen på Sjølund Hejls skole er iMo Learn på vej ud i en storskala test. Der er ved at blive produceret i alt 400 iMo Learn sidde-klodser, der i de kommende måneder testes på udvalgte skoler i Kolding og Vejle kommuner. Derefter skal iMo Learn i sin endelige form sendes videre ud på markedet, og ifølge Søren K. Grønbæk, bestyrelsesformand i SIS Functional Furniture, kan systemet blive en international succes. Han vurderer, at iMo Learn har salgspotentiale ud over landegrænserne, både fordi systemet er unikt, og fordi SIS Functional Furniture er en del af den belgiske koncern Vanerum, der har salgskontorer i hele verden.

Se TV Syds nyhedsindslag om iMo Learn og en række artikler om projektet her:

http://sdu.dk/da/Nyheder/Nyt_fra_SDU/Intelligentskolemoebel
http://www.dr.dk/b/Oline/rend-og-hop/Artikler/nyt-intelligent-skolemoebel-i-klassevaerelserne.htm
http://www.wood-supply.dk/article/view/93182/sis_ojner_nye_eksportmuligheder