Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Retro, fysisk aktivitet og læring præger konferencen "Interaction Design and Children” (IDC) i Bremen

IDC er et forum, hvor ledende forskere fra hele verden mødes for at diskutere det nyeste inden for udvikling og forskning i hard- og software til børn. I år foregik det i Bremen, hvor man kunne se, der også er gået retro i computerinteraktion og børn. Trenden peger i retning af at der bliver arbejdet meget med projekter og udvikling af værktøjer, hvor børn lærer at programmere med modulopbyggede udviklerværktøjer i stil med LEGO Mindstorm. En del af disse programmeringsværktøjer baserer sig på det fra 80'erne kendte Logo-sprog.

Der blev også præsenteret et yderst interessant udviklerværktøj til børn, hvor de kan programmere bl.a. censorer, som kan placeres på deres kroppe eller i omgivelserne. Med dette programmeringsværktøj og en materialekasse med censorer kan børn selv opbygge deres læringsmiljøer og miljøer til fysisk aktivitet og leg.

Yderligere var der en session, der handlede om læring og fysisk aktivitet - her var der flere projekter, der ligger på linje med Kids n' Tweens udviklingsprojektet "Bevægende Klasserum - skoleinventar til fysisk aktivitet og læring". Det bekræftede, at netop projektet, hvor Kids n' Tweens sammen med Kolding kommune, SIS functional furniture, Alexandra Instituttet og Institut for Idræt og Biomekanik på SDU er på rette vej og helt i front, med hensyn til det tema der arbejdes med.

Læs mere om "Bevægende klasserum" her.
Læs mere om Den interaktive trampolin her.