Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Nu kan du lege med en usynlig ven

Børn i Esbjerg, Odense og Vejle har nu mulighed for at lege sammen, selv om de er på hver deres legeplads. Den 31. maj var der officiel åbning af tre interaktive legepladser, hvor børnene med et tryk på en knap kan påvirke legen på de to andre legepladser.

”Det er spændende at se, hvad der sker, når man sætter kunstnere, kommuner og virksomheder til at arbejde sammen om at skabe noget. Opgaven er løst på forskellig vis, men alligevel er legepladserne bundet sammen,” siger regionsrådsformand Carl Holst til Regionsyddanmark.dk.

I Esbjerg kan man lege på en legeplads, der er blevet til i samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole. Her ligger kunsten i det lydunivers, der er en del af legen på alle tre legepladser.

I Vejle har Teknisk Forvaltning haft kunstnerne Kenneth Balfelt og Lene Mirdal med i udviklingsfasen, hvor de har talt med en masse børn om, hvordan en god legeplads skal være. Det er blevet til en helt ny legeplads på Nørremarken, hvor Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter også har været med i projektet.
I Odense har kunstnerkollektivet Illutron været på banen, og her er et nyt kunstværk blevet byens nye playspot.

Det er virksomheden PlayAlive, der tidligere har været partner i Kids n’ Tweens projektet ”Interaktiv trampolin”, der har stået for den tekniske udvikling af de spil, der binder legepladserne sammen. Trådene er samlet af Center for Kunst og Videnskab på Syddansk Universitet.

Fakta: Med støtte fra Region Syddanmark, Esbjerg, Vejle og Odense Kommune har Tonespace, PlayAlive A/S, Center for Kunst og Videnskab SDU, Kunstnerkollektivet Illutron og kunstnerne Kenneth Balfelt og Lene Mirdal udviklet en prototype på interaktive legepladser - såkaldte playspots - til Region Syddanmark i tre byer. Legepladserne findes i Odense ved Kongensgade, i Esbjerg ved Musikkonservatoriet og i Vejle på Nørremarken - ved Nørremarkscentret.

Læs mere www.regionsyddanmark.dk