Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Stor interesse for nytænkning af rumindretning i folkeskolen

Onsdag d. 30. maj afholdte Leg og Læring - Kids n’ Tweens lifestyle, Læreruddannelsen i Aarhus, VIA UC og Arkitektskolen Aarhus seminar med titlen ”Rammer for læring i fremtidens folkeskole” på VIA i Aarhus. 120 deltagere mødte op for at høre om udfordringerne i forbindelse med indretning af fremtidens folkeskole.

Seminaret satte blandt andet fokus på, hvordan kendskab til læringsstile, motivation, motorik og projekttænkning har skabt forandringer i det pædagogiske landskab gennem de sidste ti år, mens brugen og udviklingen af rum og inventar som pædagogiske faktorer ikke er fulgt med.

Emnet havde en bred appel, og blandt andet studerende, pædagoger, arkitekter og lærere deltog i arrangementet, hvor de blev præsenteret for oplæg fra igangværende projekter i Aarhus Kommunes RULL-projekt, på Syddansk Universitet/Kids n' tweens, Læreruddannelsen i Aarhus, VIA UC samt på Arkitektskolen Aarhus, som hver især belyste forskellige problemstillinger. Efterfølgende var der åbent for fælles drøftelser blandt deltagere og oplægsholdere.

Blandt de fremmødte var Karin Elbek fra RUM arkitekter, der var begejstret over indholdet og deltagernes forskellige faglige baggrunde:

”Det betyder rigtig meget, at vi er samlet her om at få det formidlet, og jeg synes, det er rigtig rart, at deltagerne er både arkitekter og pædagoger. Det er rigtig fint, at arrangementet appellerer til begge faggrupper.”

Lene Vestervang Olsen fra Aarhus Kommunes RULL-projekt var også tilfreds med dagens program:

”Emnet i dag er rigtig godt, og jeg synes, det er dejligt at høre, der er fokus på, hvordan det fysiske rum og pædagogikken hænger sammen. Det er helt sikkert noget, vi kan bruge i vores projekt.”

Præsentationerne fra dagen kan snarest findes på www.kidsntweens.dk