Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Vellykket netværkstur i høj solskin

35 partnere i Leg og læring, Kids n tweens Lifestyle projektet deltog i en vellykket netværkstur til København den 28. april. Deltagerne kom fra virksomheder fra Region Syddanmark, kommuner, skoler samt ansatte fra Syddansk Universitet, Spinderihallerne, University College Lillebælt og Arkitektskolen i Århus. Det overordnede formål med turen var at præsentere deltagerne for tre anderledes bud på bevægelse, og hvordan bevægelse kan tænkes ind i børns skole- og fritidsliv samt at inspirere og højne vidensniveauet blandt deltagerne, der alle har en stor interesse i børnemålgruppen.
 
Dagen startede hos Per Kølle, skolekonsulent for idræt i Ballerup Kommune. Per Kølle fortalte i sit oplæg om, hvordan alle elever i folkeskolen i Ballerup Kommune får en praktisk og teoretisk kropsuddannelse gennem udfordrende læringsmiljøer i et samarbejde mellem forældre, skole, institution, klub/forening samt det omgivende samfund og erhvervsliv.
 
Bagefter gik turen til de nyindrettede Dansehaller på Carlsberg, hvor Tina Tarpgaard og Ole Kristensen fra Recoil Performance Group lavede oplægget “Koden og Kroppen”. Tina og Ole viste klip fra forestillingen “Fuck you buddy” og fortalte om, hvordan de arbejder sammen om danseforestillinger, hvor dansen påvirker scenografien ved hjælp af IT understøttede applikationer.
 
Efter frokosten besøgte vi Idræts- og Kulturhuset, Prismen, hvor Nanna Lykke Merrild viste rundt i den nye idrætshal. Prismen er et laboratorium for afprøvning af nye former for aktivitetsudfoldelse, og et af tiltagene går ud på, at 20 % af tiden bruges på Prismens egne igangsatte aktiviteter.
 
Inden turen igen gik vest på, besøgte vi Plug n Play Park på Amager, hvor Team Jiyo fortalte og demonstrerede Parkour. Der er blevet talt om Parkour længe, men ved selvsyn fik vi det at se og nogle sågar prøvet det.
 
På hjemturen spurgte vi, hvad deltagerne tog med sig hjem fra dagen:
”Jeg har rigtig meget energi med hjem i dag. Det, der er rigtig godt, er selve konceptet med, at man skal ud og rystes lidt - og få nogle nye indtryk, som måske kan bruges til et eller andet. Ikke at de nødvendigvis kan bruges i deres rene form – men måske kan de aflede noget på længere sigt, som kan være interessant”.
 Henrik Lindholm, Mikro Værkstedet
 
”Netværket er rigtig godt - det at møde andre har været helt perfekt, og jeg er sikker på, at jeg kan gå hjem og finde ud af noget i forhold til sparring med nogle af dem, som jeg har været sammen med i dag.”
 
Britta Holmer Vantroe, Nicolai for børn. Det var første gang Britta var med til et Leg og læring. Kids N Tweens Lifestyle arrangement.
 
Se en opsummering af dagen i denne film
 
Se fotos her