Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Flere poster klar til Fredericia Battle 1849

Flere tusinde børn og voksne har leget landsoldat anno 1849 på Fredericia Fæstning med iphonen eller ipaden siden spillet blev skudt i gang på landsoldatpladsen i juni sidste år.

Fredericia Battle 1849 er mobilt rollespil, hvor børn gennem leg og rollespil, styret og instrueret via en smartphone, kan lære om Fredericias historie og om livet som landsoldat.
Nu er der nye ordrer klar fra general Lunding, der var en af de rigtige generaler fra Slaget om Fredericia den 6. juli 1849. Det fortæller projektchef Henning Møberg fra Fredericia Kommune.

”Der er kommet to nye poster til, så nu er vi oppe på seks poster. Vi regner med at udvide med yderligere 3-4 opgaver for de 100.000 kr. vi fik af Kulturregion Trekantområdet”, siger Henning Møberg.
Den ene af de nye poster går ud på at hente en såret kammerat ude på fæstningen. Den anden er en mere social opgave, fordi den kræver at man er mindst tre personer. Her får man tre opgaver, som man skal løse inden for tre minutter. Man skal blandt andet tælle kanonkugler på fæstningen.

Det mobile rollespil foregår ved at man downloader en gratis app og direkte over telefonen fra general Lunding og så er man ellers med til at gøre fæstningen klar og gå i kamp i et af de mest berømte slag i Danmarkshistorien.

Mobil-rollelegen er blevet til i samarbejde mellem Fredericia Kommune, Trekantområdet Danmark og projektet Leg og Læring, Kids n’ Tweens Lifestyle. Projektet er finansieret med penge fra EU’s europæiske fond for regional udvikling og Syddansk Vækstforum.

Udover nye poster, så er rollelegen nu også klar til brug på både Iphone, Ipad og Android.