Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

300.000 kr. til Kids-projekter

De tre Kids n’ Tweens projekter; Fredericia Battle 1849, Murenes Minder og Magtens Spor er nu afsluttede i Kids n’ Tweens-regi, men der er stadig stor interesse for dem.
Senest har Kulturregion Trekantområdet bevilget 100.000 kr. til produktmodning af hvert af de tre projekter. Det betyder, at partnerne nu kan arbejde videre med den mock-up, som blev udviklet i Laboratoriet for Turisme & Oplevelser under Kids n’ Tweens.

Koldinghus-projekt skal gøres klart til fondsansøgninger

Murenes Minder er tildelt 100.000 kr., som skal bruges på at gennemskrive og dramatisere kataloget af minder med henblik på at gøre hele Murenes Minder-projektet klart til fondsansøgninger. Murenes Minder er en demo af et interaktivt spil for børn. Spillet benytter iPad som mobil platform i kombination med Trading Cards. Kortene bruges til at navigere gennem spillet. Brugeren må rundt på Koldinghus og finde genstande fra mindets periode; genstande, der på brugerens iPad bliver levende og er hjælpere og modstandere i spil og lege, der leder frem mod endemålet: at redde Kirsten Munk fra det fiktive attentat. Spillet benytter Augmented Reality teknologi, der lægger et virituelt grafiklag ovenpå virkeligheden, til at formidle historierne fra Koldinghus.

Magtens Spor som bog

Der er også 100.000 kr til Magtens Spor. Pengene skal bruges på, at få bogen gjort færdig. Magtens Spor er en fortælling, som er skrevet i ”du-er-helten-struktur”, hvor læseren selv er hovedperson i en episk rejse for at udrede trådene i sin egen fortid og gennem leg og interaktion kan lære om kongernes liv og verdens ældste monarki. Kongernes Jelling, Nyborg Slot og Koldinghus har deltaget i projektet. Fælles attraktionerne er, at de hver gemmer på spændende fortællinger om kongemagten gennem tiden. Begyndende med vikingetiden ved Kongernes Jelling, gennem Danehof på Nyborg Slot til Renæssancen på Koldinghus.

Flere poster til mobilt rollespil

Endelig er der også bevilget 100.000 kr. til Fredericia Battle 1849. Pengene skal bruges på grafik og på at få lavet seks nye poster. Frederica Battle 1849 er et mobilt rollespil, hvor børn gennem leg og rollespil, styret og instrueret via smartphone, kan lære om Fredericia bys historie og livet som soldat. Brugeren løser opgaver og udfordringer ved en række poster, som lokaliseres ved hjælp af GPS-funktionen i brugerens smartphone.

Anette Hellmund Werenskiold, lab-leder, Laboratoriet for Turisme & Oplevelser, glæder sig over bevillingerne.

”Det er godt at se, at de midler, som der er investeret i de enkelt udviklingsprojekter, har været givet godt ud. Jeg glæder mig også over, at partnerne med støtten fra Kulturregion Trekantområdet nu kan videreudvikle de projekter, som de allerede har lagt mange ressourcer i,” siger hun.