Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Ny teknologi og aktiv livsstil

Hvordan kombinerer man moderne teknologi med en aktiv livsstil? Det spørgsmål – og mange andre – blev forsøgt besvaret på netværkskonferencen ”Why do we bother?”.

Moderne teknologi har gennem en årrække fået en stor del af skylden for, at vi ikke rører os nok i hverdagen. Derfor forsøgte man på konferencen at give deltagerne adgang til viden om forskning og produktudvikling inden for bevægelse motiveret gennem leg og teknologi. Blandt forelæserne kunne man opleve hjerneforsker Kjeld Fredens og James F. Sallis, der er kendt for sin forskning i aktiv livsstil.

Flere højdepunkter
Deltagerne fik i løbet af dagen mange input til, hvordan vi på mange forskellige måder kan gøre vores livsstil mere aktiv.

Medarrangør og lab-leder i projekt Kids n’ Tweens, Lars Elbæk, var begejstret for dagens forelæsninger.

”Jeg synes, at der var mange højdepunkter på konferencen. Det var nogle rigtig gode forelæsere, og der har været meget spændende inspiration at hente. Det var virkelig interessant at høre om de mange forskellige facetter og at lære noget om bevægelse, og hvordan man skaber motivation. På den måde fik man en dybere indsigt i, hvad det handler om,” fortæller han.

Ud over en række foredrag af talere fra både ind- og udland kunne man også opleve en udstilling med titlen ”Innovation i bevægelse”, hvor ny teknologi, der er medvirkende til at skabe leg og fysisk aktivitet, blev præsenteret. Deltagerne kunne på egen krop blandt andet prøve højteknologiske træningsmaskiner, genoptræningsøvelser og at være virtuel sygeplejerske.


Midt i spændingsfeltet
En af de ca. 150 deltagere, Morten Zacho fra Institut for Idræt og Biomekanik, fik en masse ny viden med fra konferencen

”Det var et rigtig fint arrangement, som var spændende hele dagen igennem. Jeg vil bestemt gerne komme til andre tilsvarende arrangementer. Lige netop det her spændingsfelt mellem teknologi og fysisk aktivitet interesserer mig meget, så det er lige i øjet,” siger han.