Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Ny bog beskriver anlæg, der motiver børn og unge til bevægelse

Idræt, leg og socialt samvær indrammet af spændende arkitektur, der gør lokalområdet mere tiltrækkende. Playspots viser fem detaljerede eksempler på, hvordan et næraktivitetsanlæg ved sin udformning kan motivere til bevægelse og samvær på skoler eller andre steder.

Inspiration til idræt, leg og socialt samvær
Bogen illustrerer, hvordan fem forskellige næraktivitetsanlæg kan sammensættes, så de inspirerer til idræt, leg og socialt samvær. De fem næraktivitetsanlæg tager udgangspunkt i hvert sit lokalmiljø omkring en skole, men kan bruges som konkret inspiration til alle, der arbejder med at etablere lignende faciliteter ved skoler, idrætshaller eller i by- og boligområder.

5 playspots
De fem playspots er ikke begrænset til at være rene skolefaciliteter. Næraktivitetsanlæggene er tilgængelige døgnet rundt og bliver på den måde lokale attraktioner for børn og unge i henholdsvis Gørding, Otterup, Gråsten, Varde og Vejle. Kombinationen af næraktivitetsanlæg og velovervejet arkitektonisk formgivning kan lyde dyrt, men hvert playspot bevæger sig inden for en økonomisk ramme på kun 1 til 2 mio. kr. i anlægsbudget.

Mere information
Playspots er udarbejdet af Peter Holst Landskab & Arkitektur og udgivet af Lokale- og Anlægsfonden.

Bogen er gratis og kan bestilles på telefon 32 83 03 30 eller e-mail fonden@loa-fonden.dk

Den kan også downloades her

Foto krediteres Fotograf Peter Nørby.