Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Legekonference i Wales

Laboratorieleder fra Krop og Bevægelse, Michael Bjørn har fra den 3.-8. juli deltaget som delegeret i en international legekonference i Cardiff i Wales arrangeret af organisationen International Playing Association (IPA).

Michael deltog sammen med en gruppe delegerede fra Odense Kommune under ledelse af Rådmand Stina Willumsen og med udgangspunkt i en fælles overskrift ”To play is to live”. Michael repræsenterede både UCL og Leg og Læring - Kids n’ Tweens Lifestyle projektet, hvor han er laboratorieleder sammen med Lars Elbæk fra Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.

På konferencen deltog Michael med en præsentation om sammenhængen mellem leg og læring. Her argumenterer han for, at hvis man taler om et udvidet læringsbegreb, hvor læring ikke blot er tilegnelse af eksisterende viden, men også udvikling af ny viden, så er der mange lighedstræk mellem fænomenerne leg og læring. Herigennem kan man argumentere for, at leg er en ideel aktivitet for børn med henblik på at imødekomme fremtidige krav om kreativitet og innovation.

Konferencen afholdes hvert tredje år og afholdes næste gang i 2014 i Istanbul i Tyrkiet.

Læs mere om konferencen: http://www.ipa2011.org  
Læs mere om Kids n’ Tweens Lifestyle: http://www.kidsntweens.dk
Se Michaels Præsentation her