Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

Børn som designpartnere

Børn er eksperter i deres eget liv, og de har som brugere en ekspertviden, som de kan videregive, hvis de inddrages på den rigtige måde. Projekt ”Børn som designpartnere” har til formål at lære virksomheder, hvordan man inddrager børn i udviklingen af produkter og oplevelser.

Projekt ”Børn som designpartnere” har udviklet et koncept, der hjælper små og mellemstore virksomheder, der laver produkter til børn, til at komme i kontakt med børne-målgruppen, og gennemføre inddragelsesprocesser med dem. Ved at arbejde med børn som designpartners - dvs. som eksperter på lige fod med f.eks. pædagoger og softwareudviklere - opnår virksomhederne en øget mulighed for at udvikle bedre produkter og oplevelser til børn.

I løbet af projektperioden har eksperter fra Arkitektskolen i Aarhus hjulpet en række virksomheder og organisationer med at facilitere inddragelsen af børn i udviklingen af konkrete koncepter eller produkter. Det er enten sket løbende igennem et konceptudviklingsforløb, hvor man inddrager børnene som eksperter eller ved at lave idé-workshops, hvor børn deltager.

Børn som designpartnere har gennemført fire udviklingsforløb:

- samarbejde med Billund Kommune om inddragelse af børn, bl.a. i nyindretning af BillundSkolen. 16 elever og fem voksne har skabt et inspirations-katalog til indretningen af BillundSkolens udearealer. I forbindelse med fusionen af to lokale skoler skal BillundSkolen ombygges for knap 40 mio. kr., og her har projekt ”Børn som designpartnere” bidraget med ekspertise i ideudvikling sammen med børn. Ud over den konkrete ideudvikling i forbindelse med de nye udearealer for BillundSkolen har Kids n’ Tweens’ eksperter i involvering af børn uddannet de fem voksne, der udgør Billund Kommunes task force for inddragelse af børn.

- samarbejde med med Egmont Serieforlaget om app-udvikling. Der er arbejdet med en app-version af Prop og Berta-universet, i samarbejde med børn fra daginstitutionen Sanseslottet i Kolding.

- samarbejde med kontormøbel-producenten Labofa om fremtidens skolerum og -møbler.

- samarbejde med Dok 1, det nye hovedbibliotek i Aarhus, om nye aktiviteter for større børn og deres familier på biblioteket.

På baggrund af ”Børn som Designpartnere” udgives en række værktøjer til virksomheder, der giver anvisninger på hvordan man kan inddrage børn i designprocesser.

Se video fra projektet her.

Partnere i projektet:
Egmont Serieforlaget A/S
Arkitektskolen Aarhus
Designbørnehaven Sanseslottet

Billund Kommune
Dokk1/Aarhus Bibliotek
RUM arkitekter
Labofa